• Dag-til-dag levering
  • Bredt sortiment
  • Konkurrencedygtige priser
  • Mere end 40.000 industriprodukter
Choose language

ALUMINIUM

Aluminium er et sølvhvidt letmetal, der normalt udvindes af lerarten bauxit. Netop dets lethed er grunden til dets udbredte anvendelse bland andet i legeringer. Aluminium er et af de mest almindelige grundstoffer på kloden, idet 7-8% af jordskorpen består af aluminium. Det er det metal, der næst efter jern udvindes i størst mængde, og det har i nyere tid overtaget kobbers rolle som det mængdemæssigt vigtigste af ikke-jernmetallerne.

Aluminium har mange gode egenskaber, bl.a. er vægtfylden ca. 1/3 af stål og har en særdeles god formbarhed. Det har en god korrosionsbestandighed i neutrale og sure miljøer, er umagnetisk og ugiftigt. Aluminium kan genanvendes igen og igen samt en god leder for både varme og elektrisk strøm. Da aluminium desuden er relativt billigt, er det blevet et meget anvendt metal.

Aluminium anvendes inden for vidt forskellige områder

Til emballage benyttes det i aluminiumdåser, der er lette at åbne, vejer meget lidt og kan genbruges efter omsmeltning. Endvidere beskytter de indholdet godt og er lette at afkøle. Metallet benyttes også som emballage for f.eks. færdigretter (fast food) og til alufolie eller sølvpapir.

Byggeindustrien anvender aluminium i store mængder, hvor det indgår i selve konstruktionen (fx i drivhuse), og hvor man ønsker en let og lys konstruktion. Til dekorative formål anvendes det til højhuse eller monumentale bygninger. Indendørs anvendes aluminium til fx døre, vinduesrammer, badeværelser m.m.

Transportsektoren er helt afhængig af aluminium som konstruktionsmateriale. Eksempelvis består et jetfly af ca. 80 % aluminium. IC3 tog fremstillet af aluminium og småbåde kan fabrikeres helt i metallet, mens man i større skibe udfører fx overbygning med aluminium, så vægten mindskes, og skibet derfor får større lasteevne. Visse biler fabrikeres med meget aluminium i karosseriet; det giver god beskyttelse mod korrosion og en bedre brændstoføkonomi. Aluminium har længe været benyttet i bilers motorer, gearkasser og hjul.

Legeret aluminium
Rent aluminium er meget smidigt og formbart. Bedre styrke og hårdhed opnås ved valsning og kolddeformation, især når metallet er legeret med magnesium, mangan, silicium, kobber eller kombinationer deraf. Legeringerne har generelt ringere ledningsevne og dårligere korrosionsbestandighed.
Om ROYKON

Vores kunder betyder alt. Det er dem, vi lever af, så kundepleje er utrolig vigtig.

De følgende punkter er vores retningslinier for kundepleje:

Vores kunder skal betjenes med høflighed og respekt.

Når vi modtager en ordre fra en kunde, skal varerne sendes samme dag. Hvis dette ikke er muligt, skal kunden informeres herom.

Er der varer, som er i restordre, informerer vi kunden samme dag og skriver det på fakturaen/følgesedlen. Fragtomkostningerne faktureres aldrig, når vi sender restordrer.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tlf.: +45 75 945 955
post@roykon.dk