• Dag-til-dag levering
  • Bredt sortiment
  • Konkurrencedygtige priser
  • Mere end 40.000 industriprodukter
Choose language

BRONZE

På grund af dets smukke farve, har ting fremstillet i bronze, altid været et meget værdsat og yndet materiale. Farven på bronze er mere gylden-rød-brun end kobbers røde farve.

Bronze er fællesbetegnelse og den ældste form for legering – det vil sige en sammensmeltning af metallet kobber fortrinsvis med tin, men også med aluminium, bly, nikkel, zink og andre metaller.

Man skelner i almindelighed mellem;
-  messing, der er kobber-zink-legeringer
-  bronze, der omfatter alle andre typer kobberlegeringer (gyde- og klokkemalm, gunmetal og tinbronze), men som undertiden også bruges om visse messinglegeringer  

Bronze af tin og kobber
Tinbronze er den ældste praktisk anvendte gruppe kobberlegeringer. Det er lidt svært at arbejde i bronze, da det er hårdere end eks. rent kobber eller sølv. Med sit indhold af ca. 10 % tin bliver metallet meget lettere at støbe end rent kobber og samtidig stærkere og hårdere. Da kobber har en høj smeltegrad på 1083 og tin en lav smeltegrad på 232, bliver bronzen, når man arbejder med den hurtigt meget varm og smelter nemmere end kobber. Der tilsættes nogle gange også en anelse bly, da det får den smeltede masse til at flyde bedre ved støbning.

Om ROYKON

Vores kunder betyder alt. Det er dem, vi lever af, så kundepleje er utrolig vigtig.

De følgende punkter er vores retningslinier for kundepleje:

Vores kunder skal betjenes med høflighed og respekt.

Når vi modtager en ordre fra en kunde, skal varerne sendes samme dag. Hvis dette ikke er muligt, skal kunden informeres herom.

Er der varer, som er i restordre, informerer vi kunden samme dag og skriver det på fakturaen/følgesedlen. Fragtomkostningerne faktureres aldrig, når vi sender restordrer.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tlf.: +45 75 945 955
post@roykon.dk