• Dag-til-dag levering
  • Bredt sortiment
  • Konkurrencedygtige priser
  • Mere end 40.000 industriprodukter
Choose language

MESSING

Messing er en legering (også kaldet fattigmandguld i gamle folkemunde) der fremkommer ved blanding af metallerne kobber og zink, eventuelt med et mindre indhold af andre metaller. Som materiale er messing stærkere og hårdere end rent kobber og samtidig billigere. Legeringerne er desuden lettere at forarbejde, bl.a. ved støbning og spåntagning. De har generelt en god korrosionsbestandighed.

Messing består som reglen af 67 % kobber og 33 % zink. Blandingsforholdet mellem kobber og zink kan variere, alt efter hvad messingen skal bruges til, da blandingsforholdet og indholdet af andre metaller har betydning for legeringens egenskaber som f.eks. smeltepunkt, hårdhed og modstandsdygtighed overfor kemiske påvirkninger.

Blyholdig messing til fittings
Blyholdig messing anvendes især, hvor bearbejdelighed med skærende værktøj er væsentlig sammen med korrosionsbestandighed. Kobberindholdet er som regel 53-65 %, og farven gul. En af disse legeringer, automatmessing eller fritskærende messing, bruges som målestok for andre metallers bearbejdelighed. Blyholdig messing anvendes til sand- og trykstøbning samt varmpresning (smedning) af ventiler, fittings og beslag, og ikke mindst i form af stænger til automatdrejning af maskindele og tilbehør.

Kvaliteten er afgørende

Hos ROYKON leverer vi altid kvalitet - hurtigt, præcist og til den aftalte pris. Men lige så vigtig er det, at du får en god service og fejlfrie leverancer. Vi lærer af vores kunder, og ved at indgå i et tæt samarbejde med dem, bliver vi hele tiden bedre til de ting. Vi leverer mere end bare varerne, idet vi indgår i et tæt samarbejde med kunderne for at hjælpe dem med at optimere effektiviteten af deres arbejdsgange. Vores produktprogram er hele tiden i udvikling. Er der produkter, du ikke finder i dette katalog, og som er relevant for din forretning, vil vi gerne vide det. Kontakt os derfor gerne med denne information.

Om ROYKON

Vores kunder betyder alt. Det er dem, vi lever af, så kundepleje er utrolig vigtig.

De følgende punkter er vores retningslinier for kundepleje:

Vores kunder skal betjenes med høflighed og respekt.

Når vi modtager en ordre fra en kunde, skal varerne sendes samme dag. Hvis dette ikke er muligt, skal kunden informeres herom.

Er der varer, som er i restordre, informerer vi kunden samme dag og skriver det på fakturaen/følgesedlen. Fragtomkostningerne faktureres aldrig, når vi sender restordrer.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tlf.: +45 75 945 955
post@roykon.dk