• Dag-til-dag levering
  • Bredt sortiment
  • Konkurrencedygtige priser
  • Mere end 40.000 industriprodukter
Choose language

PA/NYLON

I daglig tale kaldes polyamid for nylon. PA er et delkrystallinsk uigennemsigtigt materiale, som har en god slidstyrke, er elastisk og krølmodstandsdygtigt, har stor trækstyrke og er termoplastisk. Det optager mere fugt end andre syntetiske fibre og let kan blandes med andre fibertyper. Det krymper ikke væsentligt, og har desuden en god genrejsningsevne i gulvtæpper. Nylon har generelt en god kemikalieresistens. Det er svært antændeligt og selvslukkende, da det først antændes ved ca. 420°C.

Ulemperne er, at polyamid let optager snavs, bliver statisk elektrisk, har en dårlig isoleringsevne og ligner plastic. Nedbrydes hurtigt i sollys, hvis den ikke tilsættes lysstabilisatorer.

Der findes mange forskellige polyamider, men den kvalitet der oftest sælges som halvfabrikata er PA 6. Polyamid er en syntetisk polymer, der er sammensat af flere enheder, nemlig en diamin- og en dicarboxylsyre ved hjælp af amidbindinger – heraf navnet polyamid.

Anvendes til tekstiler og plastprodukter

Polyamid blev oprindeligt udviklet til nylonstrømper. I dag anvendes materialet udover til tekstiler som f.eks. faldskærme, sportsudstyr, telte, tovværk, fiskesnører, børster og tæpper. Også til plastprodukter, hvor der er store krav til kemikaliebestandighed og slidstyrke.

Polyamider anvendes i stigende grad også til emballeringsfilm fremstillet ved ekstrudering. Enkeltlagsfilm anvendes primært til emballage til pølser og sovse, mens flerlagsfilm ofte anvendes til oste-, fiske-, kød- og kaffeemballage og til medicinske artikler. I sådanne anvendelser udviser polyamiderne enestående mekaniske egenskaber, herunder særdeles høj modstandsdygtighed mod punktering. Det danner desuden en effektiv barriere mod ilt, kuldioxid og aromaer. Inden fødevareemballage ekstruderes, lamineres polyamider ofte sammen med et PE-materiale for at udnytte blandt andet polyethylenernes barriereegenskaber over for vanddamp.
Om ROYKON

Vores kunder betyder alt. Det er dem, vi lever af, så kundepleje er utrolig vigtig.

De følgende punkter er vores retningslinier for kundepleje:

Vores kunder skal betjenes med høflighed og respekt.

Når vi modtager en ordre fra en kunde, skal varerne sendes samme dag. Hvis dette ikke er muligt, skal kunden informeres herom.

Er der varer, som er i restordre, informerer vi kunden samme dag og skriver det på fakturaen/følgesedlen. Fragtomkostningerne faktureres aldrig, når vi sender restordrer.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tlf.: +45 75 945 955
post@roykon.dk