• Dag-til-dag levering
  • Bredt sortiment
  • Konkurrencedygtige priser
  • Mere end 40.000 industriprodukter
Choose language

PP

Polypropylen (også kendt under navnet polypropen eller forkortet som PP) er et hårdt termoplastisk materiale og er blandt de meste udbredte plasttyper. Det er en hård, uigennemsigtig plasttype, der bl.a. bliver brugt i medicinal- og tøjindustrien. Materialet har som udgangspunkt en hvidlig til farveløs egenfarve, og den kan indfarves i stort set alle farver.

PP er også en syntestisk fiber: Set i mikroskop er fibrene glatte og næsten cirkelrunde i tværsnit. Fibrene har den laveste vægtfylde blandt kommercielle fibre og flyder oven på vand. Ved brænding bliver materialet nærmest plastisk og flydende.

Fordele ved polypropylen er en lav massefylde og stor dækkeevne. Det er sikkert at anvende til fødevarer og afgiver ikke skadelig kemi. Det er let at genanvende og har et meget fint miljøaftryk. Absorberer ikke væsken og er meget anvendelig til engangsservice og plastikposer, da materialet nedbrydes i sollys. Kan vaskes rent ved lave temp. og kræver ingen tørring. Kan ikke angribes af bakterier. Har som regel en udmærket farveægthed.

PP har dog ringe slidstyrke og dårlig genrejsningsevne i luven på fx gulvtæpper. Er meget vanskelig at farve efter spinding.

Det har en meget bred anvendelse: Materialet bruges til beklædning og svedtransporterende tekstiler som f.eks. sportsundertøj, idet fiberen ikke optager fugt. I hygiejnetekstiler, cover-stocks, non-woven til gulvtæpper, møbelbagsider, tagdækning, tovværk og vådbindeartikler. Desuden bruges det til papirvarer, filtre, bærelag under belægninger, kystsikring og armering i beton. Mest kendt er polypropylen nok som de plastikposer, man køber i supermarkedet.

Hvad adskiller polypropylen af polyethylen

PP minder meget om PE i anvendelsesmuligheder, men på nogle områder adskiller de sig fra hinanden. Polypropylen kan støbes til at blive bøjelig over en vis temperatur. Når det køler, vil det vende tilbage til sin faste tilstand. Polypropylen kan anvendes ikke kun som en strukturel plast, men det kan anvendes som en fiber. Det har også et højt smeltepunkt, men er ikke så robust som polyethylen.
Om ROYKON

Vores kunder betyder alt. Det er dem, vi lever af, så kundepleje er utrolig vigtig.

De følgende punkter er vores retningslinier for kundepleje:

Vores kunder skal betjenes med høflighed og respekt.

Når vi modtager en ordre fra en kunde, skal varerne sendes samme dag. Hvis dette ikke er muligt, skal kunden informeres herom.

Er der varer, som er i restordre, informerer vi kunden samme dag og skriver det på fakturaen/følgesedlen. Fragtomkostningerne faktureres aldrig, når vi sender restordrer.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tlf.: +45 75 945 955
post@roykon.dk