• Dag-til-dag levering
  • Bredt sortiment
  • Konkurrencedygtige priser
  • Mere end 40.000 industriprodukter
Choose language

Ventiler

En ventil er en enhed som i et system bestående af væske eller gas har til opgave at kontrollere og regulere gennemstrømningen. I denne kategori findes et utal af ventiltyper afhængig af funktion og materiale, og findes i mange applikationer i private hjem, indenfor industri og over/under vand.

Der findes 2 hovedkategorier af ventiler:
Afspærringsventilen har en simpel funktion – at åbne og lukke for gennemstrømning – men kan udføres på mange måder og med mange ventiltyper. Som nogle af de mest almindelige afspærringsventiler kan nævnes kuglehaner, kontraklapventiler, pneumatventiler skrå, butterflyventiler og magnetventiler. Hver type har sin egen funktion og med egenskaber og begrænsninger afhængig af applikationstypen. Her er kuglehanen en ideel løsning for hurtig åbne/lukke funktion uden tryktab, hvor butterflyventilen finder sin berettigelse på større rørsystemer.

Reguleringsventilens opgave vil typisk være en regulering af mediet, der løber gennem ventilen. Dette kunne eksempelvis være reduktion af væskeflow, reduktion af udgangstryk, omdirigering af flow og lignende. Her vil sædeventil, skydeventil, nåleventil, kontraventil, samt sikkerhedsventil være typiske ventiltyper. Skydeventiler til regulering af væskeflow og sikkerhedsventiler anvendes i høj grad for sikring af bl.a. vandinstallationer og pumpesystemer.

Lige meget hvilken type ventil der er tale om, kræves der en aktivering, som kunne være et simpelt håndtag, pneumatik eller hydraulik, en motor eller en solenoide (som anvendes i magnetventiler). Med disse styringsformer kan
flow og tryk kontrolleres og reguleres på alle måder, fra en helt simpel manuel betjening til fuldautomatisk fjernstyring.


Om ROYKON

Vores kunder betyder alt. Det er dem, vi lever af, så kundepleje er utrolig vigtig.

De følgende punkter er vores retningslinier for kundepleje:

Vores kunder skal betjenes med høflighed og respekt.

Når vi modtager en ordre fra en kunde, skal varerne sendes samme dag. Hvis dette ikke er muligt, skal kunden informeres herom.

Er der varer, som er i restordre, informerer vi kunden samme dag og skriver det på fakturaen/følgesedlen. Fragtomkostningerne faktureres aldrig, når vi sender restordrer.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tlf.: +45 75 945 955
post@roykon.dk